5 tips voor zakelijk rijden met een elektrische auto

In de snel evoluerende wereld waar duurzaamheid en milieubewust zijn een belangrijke rol spelen, hebben steeds meer zakelijke rijders de overstap gemaakt naar elektrisch rijden. Naast de ecologische voordelen bieden elektrische auto’s ook financiële voordelen. Als u een van de zakelijke rijders bent die deze overstap heeft gemaakt naar een elektrische auto, dan hebben we vijf waardevolle tips om uw rijervaring te optimaliseren en efficiëntie te bevorderen!

Maak de stap naar een groenere en efficiëntere toekomst met RenovaLease – waar mobiliteit en duurzaamheid samenkomen.

RenovaLease

Ritten en laadsessies plannen

Elektrische auto’s hebben een minder verrijkende actieradius in vergelijking met brandstofauto’s. Het is essentieel om uw ritten goed te plannen, rekening houdend met de afstand en beschikbare laadpunten op uw route. U kunt de route plannen met verschillende apps en online platformen om laadstations te lokaliseren en hun beschikbaarheid te controleren. Door uw ritten en laadsessies te plannen, voorkomt u onnodige stress en verlies van tijd.

Onze favoriet is de routeplanner van ABRP. Deze website geeft uw route weer en de tijden die nodig zijn om te laden zodat u tijdig aankomt op uw bestemming, zonder te lang bij een laadpaal te staan.

Maximaal aantal elektrische kilometers

Optimaliseren van rijstijl

Een efficiënte rijstijl is cruciaal bij elektrische auto’s. Vermijd abrupt accelereren en hard remmen zo veel mogelijk, omdat dit de efficiëntie van de batterij vermindert. Probeer een consistente snelheid aan te houden, dit werkt het meest optimaal voor uw accu aangezien hogere snelheden het energieverbruik aanzienlijk kunnen verhogen. Maak gebruik van regeneratief remmen om energie terug te winnen tijdens het vertragen.

Regeneratief remmen

Veel elektrische auto’s bieden regeneratief remmen, wat betekent dat de kinetische energie wordt omgezet in elektrische energie en terug naar de batterij wordt gestuurd. Test een aantal keren hoe u dit systeem effectief kunt gebruiken, vooral bij het naderen van verkeerslichten, stopborden of heuvelachtig terrein. Dit kan uw energie-efficiëntie aanzienlijk verhogen en tevens de levensduur van uw remmen verlengen.

Gebruik slimme laadtechnieken

Wanneer u de auto thuis of op kantoor laadt, gebruik dan zoveel mogelijk slimme laadtechnieken. Stel laadtijden in tijdens periodes van lage elektriciteitsvraag om te profiteren van goedkopere tarieven. Moderne elektrische auto’s en laadstations bieden vaak de mogelijkheid om laadtijden te plannen en energiegebruik te optimaliseren.

Blijf up-to-date

De wereld van elektrische mobiliteit evolueert voortdurend met nieuwe technologieën, verbeterde batterijen en laadinfrastructuur. Blijf op de hoogte van deze ontwikkelingen, zodat u optimaal kunt profiteren van nieuwe mogelijkheden die uw rijervaring en efficiëntie verder kunnen verbeteren.

RenovaLease denkt graag met u mee

Als werkgever kunt u ook profiteren van de verschuiving naar elektrische auto’s voor uw zakelijke wagenpark. Bij RenovaLease begrijpen we de behoefte van moderne bedrijven en bieden we op maat gemaakte oplossingen voor een volledig elektrisch wagenpark. Neem vrijblijvend contact met ons op om te ontdekken hoe we samen uw wagenpark kunnen elektrificeren en verduurzamen.

BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op.