Meer informatie?

We denken graag met u mee. We beantwoorden uw vragen graag en u kunt geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek met ons inplannen.

Duurzame samenwerking

Training Solutions B.V. is een toonaangevend bedrijf in de trainingssector dat gespecialiseerd is in het leveren van opleidingen en trainingen aan diverse branches. Het bedrijf heeft een eigen wagenpark, bestaande uit 7 aangekochte personenauto’s met een benzine motor. De auto’s van de medewerkers worden gebruikt voor het vervoeren van trainers en trainingsmaterialen naar verschillende locaties in het hele land. Met een groeiende bezorgdheid over de impact van hun activiteiten op het milieu en de drive om in de toekomst een duurzame organisatie te zijn, heeft Training Solutions besloten om hun wagenpark binnen 24 maanden volledig te elektrificeren. Om dit te realiseren en er zo weinig mogelijk tijd in te hoeven investeren hebben zij RenovaLease om hulp gevraagd voor een duurzame samenwerking.

Lange termijn relatie

Volledig ontzorgen

Wagenpark elektrificeren

Totale mobiliteitsoplossing

De uitdaging voor de duurzame samenwerking

De belangrijkste uitdaging voor RenovaLease was om het bestaande wagenpark te vervangen door elektrische voertuigen, met een minimale WLTP range van 350 kilometer en een maximale fiscale waarde. Het is van belang dat de auto’s een aanzienlijk rijbereik hebben om de langeafstandsritten mogelijk te maken, aangezien de trainers vaak naar verschillende locaties moeten door het hele land.

Risico’s uitsluiten

De eigenaar van Training Solutions heeft besloten om de elektrische auto’s te leasen in plaats van te kopen, vanwege zijn bezorgdheid over het risico met betrekking tot de restwaarde. Aangezien elektrische voertuigen nog relatief nieuw zijn op de markt, is het lastig om nauwkeurige voorspellingen te doen over de restwaarde op lange termijn. Door te kiezen voor leasing kan de eigenaar van Training Solutions het risico van de restwaarde overdragen. Deze vorm van mobiliteit, naast het wagenparkbeheer biedt gemoedsrust en flexibiliteit om na afloop van het leasecontract makkelijk te kunnen upgraden naar nieuwere modellen.

Om het wagenpark binnen de gestelde tijdslimiet van 24 maanden te elektrificeren, hebben wij voor Trainings Solutions een analyse uitgevoerd van de beschikbare elektrische voertuigen die voldoen aan hun vereisten. Wij hebben een compleet leasevoorstel geschreven met daarin verschillende elektrische voertuigen die voldoen aan de actieradius van minimaal 350 kilometer WLTP. De medewerkers van het trainingscentrum mochten kiezen uit de lijst, welke 7 auto’s zij wensen in het toekomstige wagenpark. Na uitvoerige testritten en evaluatie hebben ze gekozen voor een mix van elektrische sedans en SUV’s waaronder de Tesla Model 3, Audi e-tron en Ford Mustang Mach-E. Daarnaast hebben wij als wagenparkbeheerder gekeken naar de mogelijkheden tot het installeren van laadpunten op de bedrijfslocatie van Training Solutions.  

RenovaLease biedt oplossingen

Als specialist in lease- en wagenparkbeheer hebben wij Training Solutions geholpen om de eerste stappen richting het totaal elektrificeren van hun wagenpark te nemen. Met het doel in ons achterhoofd hebben we met de stappen die zijn ondernomen de realisatie van een aanzienlijke vermindering van CO2 uitstoot weten te realiseren, samen voor een duurzame samenwerking. Gekeken naar de toekomst verwacht het trainingscentrum in samenwerking met ons nog een uitbreiding te doen in het huidige wagenpark met drie nieuwe elektrische voertuigen. Zo bouwen we samen aan een duurzame mobiele toekomst.

Zij gingen u voor

Als specialist in wagenpark- en mobiliteitsoplossingen zijn wij een 100% onafhankelijke partij. Bij RenovaLease staat de klant centraal. Waar lease maatschappijen vaak een belang hebben bij hun klanten. Onderstaand een aantal van onze klanten die hun ervaring met ons graag delen.

A tot Z mobiliteit

Onze klant, gespecialiseerd in IT, had geen overzicht in- en tijd voor zijn wagenparkbeheer. Deswege heeft hij de beslissing genomen om zijn wagenpark onder te brengen in beheer van RenovaLease. Al snel bleek dat het mobiliteitsbeheer toe was aan een aantal vernieuwing. RenovaLease heeft hierin passende een oplossing geboden. 

Volledig ontzorgen met mobiliteitsbeheer

Onze klant, een uitzendorganisatie gespecialiseerd in office banen, had een wagenpark bestaande uit 16 leaseauto’s. Al deze auto’s waren afkomstig van drie verschillende leasemaatschappijen. Door  bedrijfsexpansie in combinatie met de onoverzichtelijke situatie, heeft de uitzendorganisatie besloten om haar wagenpark onder te brengen in beheer van RenovaLease.

Duurzame samenwerking

De auto’s van de medewerkers van Training Solutions, worden gebruikt voor het vervoeren van trainers en trainingsmaterialen naar verschillende locaties in het hele land. Met een groeiende bezorgdheid over de impact van hun activiteiten op het milieu, willen zij met hun wagenpark verduurzamen. Met de ambitie voor toekomstige duurzame organisatie, worden de 7 aangekochte benzine auto’s omgeruild voor geëlektrificeerde voertuigen.

BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op.